Waarom beleggen voor uw kind?

2022 mei

Bij InDelta zeggen wij altijd: “Alles wat groot eindigt is ooit klein begonnen”. Als ouder gunt u uw kind een goed en onbezorgd leven. Van leren lezen op school tot aan een rijbewijs, studie of een eigen woning. Om uw kind in de toekomst een financiële kickstart te geven, kan beleggen via InDelta een goede oplossing zijn. Door een kindrekening te openen profiteert ook de volgende generatie van de voordelen van InDelta.

Beleggen en kinderen zijn misschien niet direct twee dingen die u met elkaar associeert. Maar wij vinden de combinatie van deze twee meer dan logisch. Beleggen kost tijd. Kinderen hebben de tijd, misshien wel 10, 25 of zelfs 50 jaar.

Lees hieronder meer over beleggen voor uw kind en wat InDelta hierin voor u en uw kind kan betekenen. Zet vandaag de eerste stap naar een succesvolle financiële toekomst voor uw kind.

Waarom indexbeleggen voor uw kind?

Om uw kind straks een eind op weg te helpen met een mooi bedrag, is het slim als u vroegtijdig begint met vermogen opbouwen. Beleggen kan hiervoor een goede optie zijn. Met beleggen maakt u namelijk kans op meer rendement dan met sparen bij de bank. Houdt wel altijd een buffer achter de hand voor het geval de wasmachine het begeeft of dat het tijd is voor een nieuwe auto. In dat geval is het verstandig om eerst een bedrag opzij te zetten, voordat u start met een extraatje voor uw kind. De beurzen kennen namelijk ups en downs en beleggen blijft altijd risicovol.

Maak slim gebruik van fiscaal voordeel

Bij ons kunt u een rekening openen op naam van uw kind. Het geld wat u stort op deze rekening, kan gezien worden als een schenking.

U opent de rekening op naam van uw kind. U beheert het tot uw kind 18 jaar wordt. Het geld dat u overmaakt naar de rekening moet u zien als een schenking. Elk kalenderjaar mag u €5.677 (2022) belastingvrij schenken. U kunt uiteraard meer storten, maar dan betaalt uw kind over het meerdere schenkbelasting. Door nu alvast jaarlijks te schenken, betaalt u straks geen schenkbelasting over de totale waarde van de rekening. Of erfbelasting, in geval van overlijden. Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

Tijd is geld, letterlijk

Wij kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de tijd te nemen als u gaat beleggen. Door inflatie of onzekere tijden, worden sommige, vaak minder ervaren, beleggers zenuwachtig en denken er misschien aan hun portefeuille leeg te halen. Maar zolang een belegger over een lange termijn gespreid belegt, het Dollar Cost Averaging principe, en gebruik maakt van een ‘buy and hold’ (koop en houdt vast) strategie, dan maakt de belegger een goede kans op een positief rendement welke hoger is dan de spaarrente. Heeft u hier vragen over neem dan voor contact met ons op.

18 jaar, en dan?

Vanaf het 18e levensjaar zetten wij de rekening automatisch om naar uw kind. Wij nemen hiervoor eerst contact met u én uw kind op. Voor die tijd kan alleen u als wettelijk vertegenwoordiger over de rekening beschikken. Heeft u al een eigen rekening bij InDelta? Dan verschijnt de kindrekening vanzelf in uw eigen rekeningoverzicht.

InDelta kindrekening

InDelta wil indexbeleggen voor iedereen toegankelijk maken. Daarom is er speciaal voor ouders met minderjarige kinderen de InDelta Kindrekening. Een unieke rekening met alle goede elementen: geen minimum inleg, lage beheerkosten, geen transactiekosten en eenvoudig (periodiek en automatisch) beleggen in wereldwijde gespreide indexfondsen.

Bekijk ook ons andere artikel over de voordelen van het openen van een kindrekening bij InDelta.

Duivendrechtsekade 82 | 1096 AJ Amsterdam | 020 2477 222 | contact@indelta.nl |