Veiligheid InDelta

Wat gebeurt er als InDelta failliet gaat?

InDelta heeft een vergunning van AFM (Autoriteit Financiële Markten) in de hoedanigheid van beleggingsinstelling. Dit houdt in dat door een onafhankelijke stichting, ‘Stichting Juridisch Eigendom InDelta’, een geldrekening bij ABNAMRO bank wordt aangehouden waarop alle gelden van klanten binnenkomen. Aangezien het niet mogelijk is om een geldrekening direct bij InDelta aan te houden, worden alle door klanten gestorte gelden dagelijks omgezet in beleggingen. Deze beleggingen worden gehouden door dezelfde stichting, die geen andere werkzaamheden vervult dan het houden van effecten. Uw deelnemingen blijven via deze stichting altijd gescheiden van de balans (bezittingen en schulden) van InDelta. In het geval van een eventueel faillissement van InDelta is uw vermogen daarmee volledig veiliggesteld.

Geeft InDelta garanties?

Het bekende gezegde ‘beleggen is risico nemen’ geldt ook voor de InDelta Indexfondsen. Garanties kunnen wij u daarom niet geven. Wetenschappelijk onderzoek heeft veelvuldig aangetoond dat indexbeleggen de beste manier van beleggen is. Dit feit in combinatie met de lage kosten die InDelta hanteert, maakt onze aanpak de beste en meest verantwoorde manier van beleggen.

Hoe veilig is de website van InDelta?

InDelta gebruikt de meest geavanceerde technieken uit de bancaire wereld ter bescherming van uw (online) gegevens. Wij maken onder andere gebruik van SSL (Secure Socket Layer) encryptie. Middels SSL worden uw persoonlijke gegevens versleuteld (voor derden niet zichtbaar) op onze site gebruikt. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw gegevens alleen voor u en onze server zichtbaar zullen zijn.

Hoe veilig is mijn geld bij InDelta?

Veel veiliger kan uw geld eigenlijk niet zijn dan bij InDelta. Naast uzelf heeft niemand bij InDelta toegang tot uw rekeningen van de InDelta Indexfondsen. De ‘Stichting Juridisch Eigendom InDelta’ is juridische eigenaar van de geldrekeningen. Uw deelnemingen in de InDelta Indexfondsen zijn altijd uw eigendom en blijven dit. Zelfs bij een eventueel faillissement van InDelta. Daarnaast staan wij onder continu toezicht van AFM (Autoriteit Financiële Markten) en DNB (De Nederlandsche Bank).

Duivendrechtsekade 82 | 1096 AJ Amsterdam | 020 2477 222 | contact@indelta.nl |