Kosten indexbeleggen

Wat zijn de kosten van indexbeleggen bij InDelta?

De kosten van indexbeleggen zijn vele malen (tot wel zes keer) lager dan reguliere beleggingsfondsen. Hoe hoger de kosten, hoe lager uw rendement is, zeker op de lange termijn. De kosten bij InDelta zijn laag en bedragen 0,5% over het belegde vermogen op jaarbasis als u ervoor kiest om zelf te beleggen (execution only). De overige kosten voor de beleggingsfondsen zijn 0,07% per jaar (transactiekosten, fiscale advisering). Als u uw portefeuille laat beheren door InDelta komt er nog 0,3% per kwartaal aan beheervergoeding bij. Daarnaast maakt het fonds zelf kosten op het gebied van clearing en orderinfrastructuur. U kunt op ieder gewenst moment gratis investeren, onttrekken of de samenstelling van uw portefeuille wijzigen. Bij vermogensbeheer door InDelta kan dit steeds per de 1e van de maand.

Moet ik ook bewaarloon betalen?

Nee, de kosten voor bewaarloon zijn inbegrepen in de jaarlijkse kosten van 0,5% over het belegd vermogen. (bewaarloon: provisie die partijen vragen voor het bewaren en administreren van effecten). 

Betaal ik transactiekosten als ik participaties koop of verkoop?

Nee, u kunt bij InDelta kosteloos investeren, onttrekken of de samenstelling van uw portefeuille wijzigen.

Hoe worden de beheerkosten in rekening gebracht?

De beheerkosten van 0,5% en de overige kosten van 0.07% over het belegd vermogen zijn op jaarbasis. Dit gebeurt dagelijks in de InDelta Indexfondsen zelf, de koersen op de website worden dus weergegeven na aftrek van kosten. De extra beheervergoeding van 0,3% per kwartaal als u kiest voor vermogensbeheer door InDelta worden aan het einde van ieder kwartaal afgerekend over de waarde van uw portefeuille.

‘Fair use policy’

De ‘Fair use policy’ van InDelta houdt in dat InDelta het recht heeft om rekeningen op te zeggen waarvan de lopende kosten hoger zijn de opbrengsten en de toekomst perspectieven onvoldoende. De kostenstructuur van InDelta kunnen we op deze manier scherp houden.

Duivendrechtsekade 82 | 1096 AJ Amsterdam | 020 2477 222 | contact@indelta.nl |