Kosten

Wat kost indexbeleggen bij InDelta?

Kosten hebben grote invloed op uw rendement. Hoe lager de kosten, hoe meer vermogen u opbouwt. Zo simpel is dat. Bij InDelta kunt u daarom vermogen opbouwen tegen uitzonderlijk lage kosten. En als wij de kosten verder kunnen verlagen, dan doen wij dat ook. Wij zien dat als een doorlopende opdracht. Alleen zo kan uw vermogen optimaal groeien. Dat geeft ook rust. Tenminste, alleen voor u. Banken en vermogensbeheerders worden zenuwachtig van onze tarieven.

Kostenoverzicht

 • 0,5% beheerkosten per jaar
 • 0,07% overige fondskosten per jaar
  Dit zijn kosten die wij maken om het beleggingsbeleid (zoals de jaarlijkse herweging) uit te voeren en om dividendlekkage voor u te voorkomen. In uw voordeel dus.
  De kosten (in totaal 0,57%) worden verrekend in de koers van de indexfondsen. U hoeft niets te doen.
 • Geen aan- en verkoopkosten
  Investeren, onttrekken of de samenstelling van uw portefeuille wijzigen is gratis.
 • Geen service-fee of bewaarloon
  Een rekening aanhouden is gratis.
De lage kosten bij InDelta resulteren in hogere winsten vergeleken met concurrenten

Geen verborgen kosten

Bij de meeste aanbieders zijn er verborgen kosten. Kosten die niet vooraf inzichtelijk worden gemaakt maar na het open van de rekening er opeens wel zijn. Denk bijvoorbeeld aan op-af slagen in fondskoersen, dividendkosten, bewaarloon of btw. Onze kostenstructuur is volledig transparant. U weet precies waar u aan toe bent.

Waar de klant allemaal niet voor hoeft te betalen bij InDelta

Minder kosten = meer rendement

Wat precies de impact van lage kosten is op uw rendement is het makkelijkst aan te tonen met een rekenvoorbeeld: stel dat u € 100.000 investeert, tegen een bruto rendement van 8%, met een looptijd van 30 jaar. Dat levert u bij InDelta € 866.762 op. Uw resultaat bij een concurrent is echter maar € 661.436. Het verschil in kosten (0,5% vs. 1,5%) levert u bij InDelta € 205.326 en dus 31% meer rendement op!

Het rendement bij InDelta met indexbeleggen vergeleken met andere vermoegensbeheerders

Geen dividendlekkage, wat is dat?

Onze indexfondsen beleggen direct in beursgenoteerde bedrijven over de hele wereld. Als deze bedrijven dividend uitkeren, houdt de buitenlandse overheid dividendbelasting in. Het volledig terugvorderen van deze belasting is vaak niet mogelijk. Zonde. Daarom hebben wij de Belastingdienst verzocht om onze fondsen een bijzondere fiscale status te geven. Hierdoor krijgt u de volledige ingehouden belasting wel terug. Dit levert u per jaar ongeveer 0,35% extra rendement op. Om aan de spelregels voor deze fiscale status te voldoen maken wij jaarlijks kosten (0,03%). Met name voor fiscale advisering. Dit zijn overige fondskosten.

Fair Use Policy

De ‘Fair use policy’ van InDelta houdt in dat InDelta het recht heeft om rekeningen op te zeggen waarvan de lopende kosten hoger zijn de opbrengsten en de toekomst perspectieven onvoldoende. De kostenstructuur van InDelta kunnen we op deze manier scherp houden.

Hoe houdt InDelta haar kosten laag?

""

Eigen fondsen

Wij doen alles tegen ‘inkoopprijs’ en hebben volledige controle op de kosten. Wij zijn bijvoorbeeld niet afhankelijk van dure externe fondsmanagers.

""

Eigen infrastructuur

Onze infrastructuur is geheel zelf ontwikkeld en bijzonder efficiënt ingericht. Alle belangrijke processen zijn geautomatiseerd.

""

Specialisme

Wij zijn al 14 jaar gespecialiseerd in producten voor vermogensopbouw en het beheren van beleggingsfondsen.

Duivendrechtsekade 82 | 1096 AJ Amsterdam | 020 2477 222 | contact@indelta.nl |