Indexbeleggen

Wat is indexbeleggen?

De bekendste vorm van passief beleggen is indexbeleggen. Een index is een samenstelling van een aantal effecten die een beurs, beleggingscategorie, regio of financiële markt vertegenwoordigt. Bekende voorbeelden zijn de Dow Jones Index of de AEX Index. U kunt in één keer in de gehele index beleggen door het afgeleide indexfonds aan te kopen.

Hoe werkt indexbeleggen bij InDelta?

U heeft 2 mogelijkheden om uw portefeuille met InDelta Indexfondsen samen te stellen.

1. Zelf samenstellen

U bepaalt in welk indexfonds u voor welk percentage wilt beleggen. Ook wanneer u voor een modelportefeuille kiest kunt u hier nog veranderingen naar eigen wens aanpassen.

Indexfondsen bij InDelta

2. Kies een modelportefeuille

U bepaalt de verhouding tussen risico en rendement door te kiezen voor 1 van de 3 modelportefeuilles: Defensief, Neutraal of Offensief. Deze modelportefeuilles hebben wij voor u opgesteld.

U houdt de controle!

U kunt op elk gewenst moment gratis uw portefeuille aanpassen. Ongeacht of u zelf uw portefeuille samenstelt of kiest voor 1 van de 3 modelportefeuilles.

Maandelijks inleggen

Door maandelijks een bedrag in te leggen spreidt u de risico’s en kan uw vermogen automatisch groeien zonder dat u er omkijken naar heeft. U betaalt bovendien geen aankoopkosten. De maandelijkse incasso kunt u op ieder gewenst moment activeren, verhogen, verlagen of stopzetten. Dit doet u gratis via het klantportaal rechtstreeks in de vertrouwde omgeving van uw eigen bank.

Automatisch beleggen

Wij beleggen uw stortingen automatisch en gratis volgens uw gekozen portefeuilleverdeling. InDelta voert uw beleggingsplan uit, zonder dat u er omkijken naar heeft. Eenvoudig en slim. Vaak laten mensen zich leiden door emoties, door automatisch te beleggen voorkomt u dit.

Stappenplan om te beginnen met indexbeleggen bij InDelta

  1. Selecteer de gewenste rekening (bijv. enkelvoudig)
  2. Vul uw gegevens in
  3. Stel uw portefeuille samen
  4. Voldoe uw storting en/of bepaal uw maandelijkse incasso
  5. Start met vermogen opbouwen
""

Indexbeleggen is voor iedereen

Bij InDelta is vermogensopbouw voor iedereen toegankelijk. Zowel particulieren (enkelvoudig, en/of) als bedrijven kunnen een rekening openen. Ook een rekening voor uw kind is mogelijk. En ‘iedereen’ is ook echt iedereen bij ons. U opent daarom al een rekening vanaf €1. Wilt u duuzaam beleggen? Bekijk dan hoe wij zorgen voor duurzame indexfondsen.

Voor wie?

Iedereen die weet dat financiële markten toppen en dalen kennen.

""

Particulieren
Ouders met kinderen
Bedrijven
Stichtingen en verenigingen

Inleg?

Alles wat groot eindigt, is ooit klein begonnen.

""

Vanaf 1,-
Altijd direct opzegbaar
Geen openings- en beëindigingskosten

Voor welk doel wilt u beleggen?

Een doel is persoonlijk en is bij iedereen verschillend. Uit onze ervaring geven wij enkele voorbeelden van veel voorkomende doelen:

Algemene vermogensgroei: Opbouwen van financiële zekerheid
Meer rendement: Lage spaarrente
Aanvulling op het pensioen: Inkomen voor als u (eerder) stopt met werken
Een specifieke gebeurtenis: Trouwen, wereldreis
Een specifieke aankoop: Auto, verbouwing
Aflossing hypotheek: Lagere maandlasten
Voor uw kinderen: Studie, rijbewijs
""

Waarom indexbeleggen?

""

De beurzen zijn niet te voorspellen. Met indexbeleggen laat u uw beleggingsbeleid niet regeren door onrust op de financiële markten. Met het passieve karakter van indexbeleggen bouwt u juist in rust gespreid vermogen op voor de lange termijn.

Naast rust biedt beleggen in indexfondsen nog andere voordelen:

  • De beste spreiding
  • Minder risico
  • Lage kosten, dus meer rendement

Het type belegger

Binnen de beleggingswereld zijn er kortweg twee stromingen: actief en passief beleggen. We gaan dieper in op de verschillende beleggingsvormen in ons artikel beleggen voor iedereen.

Actief beleggen

Bij actief beleggen gaat het om kopen en verkopen van effecten met als doel een hoger rendement te behalen dan het marktgemiddelde. Actieve beleggers of actieve beleggingsfondsen proberen dit te doen door de beste effecten te selecteren (‘stock picking’) en deze op het beste moment te kopen of te verkopen (‘timing’). Dit vraagt veel financiele kennis en ervaring.

Passief beleggen

Bij passief beleggen wordt een effect gekocht met de intentie om deze een lange periode aan te houden. De keuze voor dit effect is niet gemaakt op basis van verwachtingen op de korte termijn en bij ontwikkelingen op de beurs blijft de belegger in alle rust zitten. Passieve beleggers gaan uit van positieve rendementen op de lange termijn.

Wat zeggen de experts?

Dat indexbeleggen de beste manier van beleggen is, wordt al jaren onderkend door wetenschappers en onderzoekers. Lees hier de meningen van verschillende experts.

Starten met indexbeleggen bij InDelta vanaf 1 euro

Probeer het gratis

Open nu volledig online een rekening.

Duivendrechtsekade 82 | 1096 AJ Amsterdam | 020 2477 222 | contact@indelta.nl |