InDelta wordt Wijs & van Oostveen

Wijs & van Oostveen neemt per 3 mei het beheer van de InDelta Indexfondsen over. De dienstverlening wordt voortgezet onder de naam W&O Beleggingsfondsen. Alle participanten ontvingen uitgebreide berichtgeving per e-mail hierover. Op deze pagina treft u informatie aan over de 9 (ex-)InDelta Indexfondsen die door W&O Fund Management B.V. zullen worden beheerd vanaf mei 2023. Onderaan deze pagina vindt u de veelgestelde vragen en het opt-out formulier.

Overgang InDelta naar Wijs & van Oostveen


Paraplufonds W&O BeleggingsfondsenVeelgestelde vragen

We begrijpen dat er voor u vragen kunnen zijn over de overgang van het beheer van de InDelta Indexfondsen naar de nieuwe beheerder Wijs & van Oostveen. Ook als u ervoor kiest om niet mee te gaan. Op deze pagina geven we graag antwoord op al uw vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Stel uw vraag per e-mail aan contact@indelta.nl.

Gaan zakelijke rekeningen ook mee naar W&O?

Ja, ook zakelijke rekeningen blijven bij W&O voortbestaan en genieten daar dezelfde service als u gewend was van InDelta.

Wat zijn de kosten bij W&O in vergelijking tot InDelta?

De kosten bij InDelta bedragen 0,50% beheerkosten per jaar en 0,07% overige fondskosten per jaar. Deze kosten zijn al verwerkt in de koersen van de fondsen en worden dus niet apart afgerekend. Verder zijn er geen andere kosten, dus bijvoorbeeld geen aan- en verkoopkosten bij opnames, stortingen en wijzigingen van uw portefeuilleverdeling. De totale kosten zijn dus 0,57% op jaarbasis.

Bij Wijs en van Oostveen blijven de beheerkosten 0,50% per jaar, verrekend in de koersen van de fondsen. Daarnaast zijn er 0,10% portefeuille-transactiekosten. Dit is het effect van de aan- en verkopen van de onderliggende beleggingen voor het product. Verder zijn er net zoals bij InDelta geen andere kosten, dus bijvoorbeeld geen aan- en verkoopkosten bij opnames, stortingen en wijzigingen van uw portefeuilleverdeling. In totaal bedragen de kosten dus 0,60% per jaar, net ietsjes meer (0,03%) dan bij InDelta. U kunt de kosten per fonds inzien in de Essentiële Informatie Documenten (EID) per fonds.

Ik wil geen gebruik maken van de overgang (“Opt-out”)

Wilt u niet verder beleggen? Dan heeft u ook de mogelijkheid om af te zien van de overgang naar W&O (“opt-out”). Stuur ons dan een kort verzoek per e-mail met vermelding “Opt-out door InDelta” en uw rekeningnummer(s) naar contact@indelta.nl. Of vul het Opt-out formulier onderaan deze pagina in. Deze mail dient afkomstig te zijn van het e-mailadres wat bij ons bekend is. U geeft dan opdracht om de waarde van uw beleggingen op de overgangsdatum 3 mei 2023 over te maken naar uw tegenrekening.

Tot wanneer kan ik zelf verkopen (en kopen)?

Vanaf 28 april 2023 zijn er geen stortingen, opnames en portefeuille wijzigingen meer mogelijk via het InDelta klantenportaal. U kunt tot en met 27 april 2023 (uiterlijk 15:00 uur dient uw opdracht door ons ontvangen te zijn) op de normale manier verkopen (en kopen). U beslist zelf wanneer u de opdracht opgeeft, dit doet u zo:

 1. Log hier in en selecteer uw rekening
 2. Klik in uw dashboard aan de rechterkant onder ‘Direct regelen op ‘Geld opnemen’
 3. Selecteer ‘Hele portfolio’ in het dropdown menu onder ‘Type’
 4. Controleer uw tegenrekening onder ‘Bestemming’
 5. Klik op de blauwe knop ‘Begrepen en akkoord’

Als u meerdere rekeningen heeft kunt u via het icoontje met de vier witte blokjes in de menubalk rechts bovenin het scherm wisselen naar uw andere rekening. U herhaalt dan de stappen voor uw andere rekening(en).

Vanaf 27 april na 15:00 uur is het niet meer mogelijk om te kopen, verkopen of uw portefeuilleverdeling aan te passen.

Hoe zit het met het dividend?

Op 26 april 2023 wordt het dividend verwerkt. Als u zelf voor deze datum uitstapt, wordt er geen dividend meer verwerkt. Als u na deze datum uitstapt of via de opt-out, wordt het dividend uitbetaald en herbelegd in uw portefeuille.

Raak ik met de overgang van het portaal al mijn historische data kwijt?

Ja. Wij adviseren u uw (fiscale) overzichten en andere gewenste data te downloaden voor 1 juni 2023 via mijnindelta.nl. Medio mei plaatsen we alvast een jaaroverzicht 2023 van InDelta. In het nieuwe klantenportaal van Wijs & van Oostveen start u opnieuw. Wel blijft uw portefeuilleverdeling gehandhaafd.

Onder het tabblad ‘Documenten’ treft u uw fiscale jaaroverzichten aan. Ook andere documenten zoals bijvoorbeeld ‘Portefeuilleverdeling’ (scheefgroei overzicht op een bepaalde peildatum) treft u hier aan. Wilt u een overzicht van uw actuele portefeuille downloaden? Dit doet u zo:

 1. Ga naar het tabblad ‘Portefeuille
 2. Klik op de blauwe knop ‘Exporteren (PDF)’
 3. U ontvangt in uw downloads een bestand met de huidige portefeuilleverdeling en een grafiek van het rendementsverloop

Verandert het klantenportaal?

Ja, u verhuist naar het klantenportaal van Wijs & van Oostveen. Na de overgang kunt u hier inloggen en uw portefeuille inzien. Het klantenportaal van Wijs & van Oostveen werkt anders. In april neemt Wijs & van Oostveen contact met u op met meer informatie over het nieuwe klantenportaal.

Zijn er beëindigingskosten bij InDelta?

Nee, er zijn geen beëindigingskosten bij InDelta. Welke mogelijkheid u ook kiest, er zijn geen extra kosten.

Hoe stop ik mijn incasso?

Heeft u nog een lopende incasso? Deze stopt u zo:

 1. Log in: InDelta (mijnindelta.nl)
 2. Selecteer uw rekening
 3. Ga naar het tabblad ‘Portefeuille’
 4. Selecteer het tabblad ‘Incasso opdrachten’
 5. Er verschijnt een tabel. Achter de lopende incasso klikt u op ‘annuleren’.

Als u meerdere rekeningen heeft kunt u via het icoontje met de vier witte blokjes in de menubalk rechts bovenin het scherm wisselen naar uw andere rekening. U herhaalt dan de stappen voor uw andere rekening(en).

Formulier Opt-out

Geen gebruik maken van overgang (“Opt-out”)

Wilt u niet verder beleggen? Dan heeft u de mogelijk om af te zien van de overgang naar W&O (“Opt-out”). Gebruik onderstaand Opt-out formulier. U geeft dan opdracht om de waarde van uw beleggingen op de overgangsdatum 3 mei 2023 over te maken naar uw tegenrekening. Dank u wel voor de tijd dat u rekening bij ons had.

 • Uw rekeningnummer bij InDelta bestaat uit 7 cijfers, beginnend met 630. Uw rekeningnummer staat in het klantenportaal en op uw fiscaal jaaroverzicht. Als u meerdere rekeningen heeft, vult u voor ieder rekeningnummer een apart formulier in.
 • Uw e-mailadres dient overeen te komen met het e-mailadres dat bij ons bekend is.
Duivendrechtsekade 82 | 1096 AJ Amsterdam | 020 2477 222 | contact@indelta.nl |