Zakelijk beleggen

Start met een zakelijke beleggingsrekening

Bij InDelta vinden wij dat onze verantwoorde manier van vermogensopbouw voor iedereen beschikbaar moet zijn. Bedrijven, stichtingen en verenigingen kunnen daarom bij InDelta ook een rekening openen. Zo kan zakelijk Nederland ook profiteren van InDelta.

Voor je eigen bedrijf geef je het maximale, dus waarom niet het maximale uit je vermogen halen? Als ondernemer of zzp’er investeer je veel tijd en geld in je bedrijf. Als ondernemer kan het interessant zijn om ‘overtollig’ vermogen te beleggen. Bijvoorbeeld geld dat opzij is gezet voor belastingen, een buffer, investeringen, groot onderhoud of pensioen. Zo kun je vermogen opbouwen voor verschillende zakelijke doelen of om bijvoorbeeld eerder te stoppen met werken.


Bij de meeste ondernemers is het bekende takenlijstje nooit klaar, daarom is de keuze voor eenvoudig gespreid beleggen met modelportefeuilles interessant. Bij deze portefeuilles wordt rekening gehouden met het risicoprofiel. Hierbij geldt dat minder risico gepaard gaat met minder rendement. Veilige beleggingen vinden namelijk voornamelijk in obligaties plaats. Bij InDelta is het grote voordeel dat je géén aan- en verkoopkosten betaalt. Het belegde vermogen is dus snel beschikbaar als werkkapitaal. Uiteraard zijn er voor de middellange en lange termijn andere geschikte portefeuilles.

""

Welke rechtsvormen mogen bij InDelta beleggen?

De volgende ondernemers kunnen bij InDelta terecht voor een zakelijke rekening:

 • Besloten vennootschap (BV)
 • Particuliere pensioen BV
 • Naamloze vennootschap (NV)
 • Eenmanszaak
 • Vennootschap onder firma (VOF)
 • Zelfstandige zonder personeel (ZZP)
 • Stichting
 • Vereniging

Hoe werkt zakelijk beleggen bij InDelta?

Bij het openen van een zakelijke beleggingsrekening vragen we relevante documenten op voor het openen van een gereguleerd veilig account en begeleiden we je door het aanmeldproces.

Aanmeldproces

Het aanmeldproces is volledig online en vraagt ongeveer 10 minuten van jouw tijd. Het aanmeldproces bestaat uit 7 stappen waarbij wij alle gegevens van je verwerken.

Modelportefeuille

Hierbij vragen we welke modelportefeuille het beste aansluit bij jouw wensen. Met één druk op de knop heb je direct een breed (en wereldwijd) gespreide portefeuille. Zo kan je gerichter naar jouw financiële doel toe werken of geleidelijk risico afbouwen. Dit is geheel gratis.

Benodigde documentatie

Om een zakelijke rekening te openen zijn er een aantal documenten nodig. Verzamel alle documentatie op voorhand, zo gaat het inschrijvingsproces sneller.

 • Identificatiebewijs
 • Volledige IBAN
 • BSN
 • Bankrekeningafschrift
 • KvK uittreksel
 • Statuten

Daarnaast vragen we om jouw persoonsgegevens, adres, identificatie en bankgegevens.

Beleggen als ZZP’er

Als zelfstandige ben je zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een financiële buffer en pensioenopbouw. Bij een hoge inflatie en een lage rente is een spaarrekening qua vermogensopbouw onaantrekkelijk. Op een verantwoorde manier beleggen kan interessant zijn. Als zelfstandige heb je de keuze om privé of zakelijk te beleggen. Wij verduidelijken in een notendop hoe dit zit.

Als zelfstandige zakelijk of privé beleggen?

Als zelfstandige is zakelijk beleggen toegestaan met tijdelijk overtollige liquide middelen. Liquide middelen betreft geld dat je op korte termijn nodig hebt voor je onderneming. De belastingdienst beschouwt dit geld namelijk als een zakelijk doel. Het is niet toegestaan om blijvend overtollige liquide middelen zakelijk te beleggen, omdat dit door de belastingdienst niet als geld met een zakelijk doel wordt beschouwd. Dat geld mag je dus alleen privé beleggen.

Uiteraard betaal je als zelfstandige liever geen onnodige belasting. Besef goed dat zakelijk beleggen in box 1 wordt belast (winst uit onderneming). Hierbij betaal je belasting over het werkelijk rendement, waarbij je bij EUR 69.398 ineens van 37,07% naar 49,5% belasting gaat. Het kan dan ook aantrekkelijker zijn om bij veel vermogen privé te beleggen, omdat je dan in box 3 wordt belast met het veelbesproken forfaitair (ingeschat) rendement. Dat komt neer op 31% inkomstenbelasting.  Dit geldt ook als uw weinig, géén of zelfs een negatief rendement hebt gemaakt. Om die reden is het belangrijk na te gaan waar het omslagpunt voor jou zit.


Waarom jong starten met beleggen?

Beleggen? Niks voor mij, daar ben ik nog even te jong voor. Ik heb ook nog geen duizenden euro’s om te beleggen, dus dat heeft weinig zin. Grote kans dat je jezelf herkent in deze excuses om niet te beleggen. InDelta legt je graag uit waarom je juist nu moet beginnen en waarom je nooit te…

Lees verder

Waarom beleggen voor uw kind?

Bij InDelta zeggen wij altijd: “Alles wat groot eindigt is ooit klein begonnen”. Als ouder gunt u uw kind een goed en onbezorgd leven. Van leren lezen op school tot aan een rijbewijs, studie of een eigen woning. Om uw kind in de toekomst een financiële kickstart te geven, kan beleggen via InDelta een goede oplossing…

Lees verder

Indexbeleggen: uitstappen of blijven zitten tijdens crisis?

In ons artikel van december 2021 hebben wij het gehad over de All Time High. Hoe snel het sentiment kan veranderen, blijkt maar weer sinds dit artikel. We krijgen nu veel vragen van InDelta beleggers hoe ze hun beleggingsportefeuille in deze periode van oorlog en grote toekomstige onzekerheid moeten inrichten en misschien wel moeten verkopen. Onze…

Lees verder

Duivendrechtsekade 82 | 1096 AJ Amsterdam | 020 2477 222 | contact@indelta.nl |